Spotřeba bílého rafinovaného cukru je v ČR bohužel enormní - průměrně kolem 40 kg za rok na obyvatele. Je pravda, že naše tělo cukr potřebuje; jen je důležité vybrat nějaký pomalu vstřebatelný.
Strava bohatá na rychlé cukry je také rychlou cestou k cukrovce 2. typu. Mnohem výhodnější je pro naše zdraví konzumace cukrů pomalých. Které to jsou a jak je poznáme?
Cukry a sladidla nás lákají v mnoha podobách a každá z nich s sebou nese určitá zdravotní rizika. Jsou alternativní cukry zdravější? Jaké je jejich složení a vliv na zdraví?
S chia pudinkem přestávají platit řeči o tom, že ráno nestíhám snídat. Večer si během chvilky vše promíchám a ráno hned snídám. Ovocem nešetřím a (rostlinná) mléka střídám. Co říkáte?
Kuchař Jamie Oliver vyrazil před deseti lety do základních škol a rozjel velkou revoluci. O tom, jak probíhala a jestli k něčemu byla, mluví on sám na mezinárodní konferenci TED.
Energy management upevňuje celostní základy dlouhodobě vysokého výkonu. Soustředí se na praktické dovednosti pro chytré průběžné hospodaření s energií.